top of page

Home

Beschikbaarheid

& tarieven

Foto's

Ysbrand

Vaarvakantie

Friesland

Vaarroutes

Friesland

Over ons 

Contact

20200807_082913.jpg

Langweer

Altijd reuring en gezelligheid in Langweer. Jongeren die op zeilkamp zijn, gezinnen op vaarvakantie in Friesland en groepen vrienden die een dagje toeren met de sloep.  Een dorp met gezellige restaurants en barretjes in de hoofdstraat, die door de eeuwenoude lindebomen een schilderachtig aanzien heeft. volop gezelligheid maar ook ruimte en rust net buiten het dorp.

De passantenhaven is groot en heeft meer dan 200 plekken, als je geluk heb is er plek in de oude haven. Daar lig je direct aan een gezellig straatje waar de toeristen vanuit de haven doorheen lopen naar het dorpcentrum. Een heerlijke plek om voorop het dek te genieten van een drankje en mensen te kijken. Je komt vást een bekende tegen. 

Aan de Langweerder Wielen ligt een strandje waar kinderen naar hartenlust kunnen zwemmen en spelen op de speeltoestellen. Op het strandje kun je in de zomer zelfs bij slechter weer terecht. Op het strand staat namelijk ook een recreatiegebouw waar in de zomer vele kinderactiviteiten worden georganiseerd.

20200803_054133.jpg

Vaarroutes door Friesland

Rondje Sudwest

De vaarroute gaat over de Friese meren en over kleine vaarten waarvan de Wymerts tussen Bolsward en IJlst, met zijn rietkragen en kleine dorpjes en bruggen, een van de mooiste is van Friesland. Vanuit Galemadammen lig je direct naast de route en kan je die in een aantal dagen varen. De route biedt bij uitstek kans om het overnachten in de natuur te combineren met een gezellig verblijf in een van de dorpjes of Friese Elf steden waar je onderweg langs komt. 

Doerak 850 huren - vaarvakantie - vaarroutes friesland

SKS-vaarroute

Ervaar de nostalgie van de SKS-kampioenschapstour en maak kennis met de SKS-dorpen, steden en streken met hun eigen charme én gastvrijheid. Deze route leidt je langs gezellige dorpen en steden. En ook langs Terherne. Hét dorp van Sytze en Hylke van de Kameleon. Op de eilanden bij Terherne kunnen de kinderen ravotten en op onderzoek uitgaan. Gelukkig heb je een douche aan boord...die is wel nodig na een dagje Kameleondorp. 

Het is een uitgebreide route met veel bezienswaardigheden onderweg. Heb geen haast onderweg, je kan altijd terugkomen om de route af te maken. 

Doerak 850 huren - vaarvakantie - vaarroutes friesland

Elfstedenroute

Vanuit Galamadammen kan je ervoor kiezen direct naar Stavoren te varen en vanuit daar de route op te pakken. Een andere optie is direct naar Hindeloopen te varen en op het eind van de route, eind van een week varen, nog op en neer naar Stavoren. 

De route brengt je door heel Friesland, maar is vooral geschikt voor ervaren schippers. Misschien is het verstandig om de boot dan twee weken te huren, dan kan je onderweg wat langer op mooie plekjes blijven hangen. 

Doerak 850 huren - vaarvakantie - vaarroutes friesland

Unieke aanlegplaatsen

Wist je dat er in Friesland talloze gratis aanlegplaatsen midden in de natuur zijn? Deze worden je gratis aangeboden door de Marrekrite. Zij zijn je gastheer in het buitengebied en onderhouden de aanlegplaatsen, zodat deze er mooi en netjes bij liggen. Voor de service die Marrekrite biedt, verwachten ze bijna niets terug. Alleen dat je je als een ‘goede gast’ gedraagt. Zo zijn er wel 300 locaties aan vrije aanlegplaatsen midden in de natuur. Zo geniet je van de Friese wateren, de rust én van de natuur. Met een volle drinkwatertank in de Doerak kun je een aantal nachten achter elkaar in de natuur verblijven.

Doerak 850 huren - vaarvakantie - vaarroutes friesland

Friesland met kinderen

Ook met kinderen aan boord kun je een heerlijke tocht maken. Op het avonturen eiland in kameleondorp Terherne kunnen de kinderen de hele dag buiten spelen en vies worden. Of beleef de Vikingroute in het Scheepvaartmuseum in Sneek. Staatsbosbeheer heeft een aantal wandelroutes door de natuur uitgezet, korter dan 4 kilometer, die prima te doen zijn met kinderen.

Doerak 850 huren - vaarvakantie - vaarroutes friesland

De fiets mee!

Onze Doerak heeft een heuse trekhaak achterop! Ook wij knipperden even met onze ogen toen we dat voor het eerst zagen, maar de verklaring lag heel erg voor de hand: We kunnen een fietsendrager aanbieden! Op die manier neem je je eigen fietsen mee aan boord, zonder ook maar iets van ruimte en comfort in te leveren! 

Doerak 850 huren - vaarvakantie - vaarroutes friesland

Home

Beschikbaarheid

& tarieven

Foto's

Ysbrand

Vaarvakantie

Friesland

Vaarroutes

Friesland

Over ons 

Contact

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page