top of page
20200807_082913.jpg

Sneek

Sneek, of zoals een Fries het zegt: Snits, is een echte waterstad. Centraal gelegen in het merengebied, Is er veel te doen rondom de watersport, maar ook voor cultuur, gezelligheid en leuke eettentjes ben je in Sneek aan het juiste adres. 

 

Sneek staat bekend om de Sneekweek, De Waterpoort én Weduwe Joustra. Aan het Kleinzand staat een bijzonder pand. Daar begon in 1864 Anjenette Joustra met het maken van onder andere Beerenburg met het receptuur en de kruiden van haar overleden man, Hendrik Beerenburg. Ze liet de kruiden trekken in jenever of brandewijn en de drank werd al snel ‘Beerenburg’ genoemd. Destijds werd het gebruikt als medicijn. Nu, meer dan 150 jaar later, maakt haar achter-, achter-, achterkleindochter nog steeds haar Beerenburg met de kruiden van Hendrik Beerenburg.

De Waterpoort in Sneek is misschien wel het meest bekende icoon van de stad. Dit stenen bouwwerk kenmerkt zich door de twee achtkantige torens.De poort diende om de toegang over water naar de stad af te sluiten.  Sinds 1613 dient de Waterpoort alleen nog als sierpoort en heeft ze geen militaire verdedigingsfunctie meer. Sterker nog, met de doerak kan je er ongeveer naast liggen zonder te hoeven duiken voor bommen en granaten. 

In de grachten van Sneek zijn heel veel ligplaatsen en een groot aantal zelfs met elektra-aansluiting. Wil je zeker zijn van elektra en sanitairdan kan je onder meer terecht in de passantenhaven aan de Houkesloot. Aan beide kanten van het vaarwater bevindt zich de passantenhaven. Deze haven ligt op ongeveer 500 meter van het centrum van Sneek.
Het leukst ligt je natuurlijk bij de Waterpoort, dit is bij de Lemmerbrug. Ook hier is elektra en sanitair beschikbaar.
Watertanken kan dan bij de passantenhaven aan de Houkesloot (oostoever - Pampuskade) en aan de Kolk bij de Lemmerbrug.
Het liggeld bedraagt €0,60/m voor ligplaatsen zonder elektra en €0,70/m voor ligplaatsen met.
Sneek heeft havenmeesters in vaste dienst, het havenkantoor bevindt zich bij de passantenhaven aan de Houkesloot. Tel. 06-21941095 of 06-21941100.

Home

Beschikbaarheid

& tarieven

Foto's

Ysbrand

Vaarvakantie

Friesland

Vaarroutes

Friesland

Over ons 

Contact

20200803_054133.jpg

Vaarroutes door Friesland

Rondje Sudwest

De vaarroute gaat over de Friese meren en over kleine vaarten waarvan de Wymerts tussen Bolsward en IJlst, met zijn rietkragen en kleine dorpjes en bruggen, een van de mooiste is van Friesland. Vanuit Galemadammen lig je direct naast de route en kan je die in een aantal dagen varen. De route biedt bij uitstek kans om het overnachten in de natuur te combineren met een gezellig verblijf in een van de dorpjes of Friese Elf steden waar je onderweg langs komt. 

Doerak 850 huren - vaarvakantie - vaarroutes friesland

SKS-vaarroute

Ervaar de nostalgie van de SKS-kampioenschapstour en maak kennis met de SKS-dorpen, steden en streken met hun eigen charme én gastvrijheid. Deze route leidt je langs gezellige dorpen en steden. En ook langs Terherne. Hét dorp van Sytze en Hylke van de Kameleon. Op de eilanden bij Terherne kunnen de kinderen ravotten en op onderzoek uitgaan. Gelukkig heb je een douche aan boord...die is wel nodig na een dagje Kameleondorp. 

Het is een uitgebreide route met veel bezienswaardigheden onderweg. Heb geen haast onderweg, je kan altijd terugkomen om de route af te maken. 

Doerak 850 huren - vaarvakantie - vaarroutes friesland

Elfstedenroute

Vanuit Galamadammen kan je ervoor kiezen direct naar Stavoren te varen en vanuit daar de route op te pakken. Een andere optie is direct naar Hindeloopen te varen en op het eind van de route, eind van een week varen, nog op en neer naar Stavoren. 

De route brengt je door heel Friesland, maar is vooral geschikt voor ervaren schippers. Misschien is het verstandig om de boot dan twee weken te huren, dan kan je onderweg wat langer op mooie plekjes blijven hangen. 

Doerak 850 huren - vaarvakantie - vaarroutes friesland

Unieke aanlegplaatsen

Wist je dat er in Friesland talloze gratis aanlegplaatsen midden in de natuur zijn? Deze worden je gratis aangeboden door de Marrekrite. Zij zijn je gastheer in het buitengebied en onderhouden de aanlegplaatsen, zodat deze er mooi en netjes bij liggen. Voor de service die Marrekrite biedt, verwachten ze bijna niets terug. Alleen dat je je als een ‘goede gast’ gedraagt. Zo zijn er wel 300 locaties aan vrije aanlegplaatsen midden in de natuur. Zo geniet je van de Friese wateren, de rust én van de natuur. Met een volle drinkwatertank in de Doerak kun je een aantal nachten achter elkaar in de natuur verblijven.

Doerak 850 huren - vaarvakantie - vaarroutes friesland

Friesland met kinderen

Ook met kinderen aan boord kun je een heerlijke tocht maken. Op het avonturen eiland in kameleondorp Terherne kunnen de kinderen de hele dag buiten spelen en vies worden. Of beleef de Vikingroute in het Scheepvaartmuseum in Sneek. Staatsbosbeheer heeft een aantal wandelroutes door de natuur uitgezet, korter dan 4 kilometer, die prima te doen zijn met kinderen.

Doerak 850 huren - vaarvakantie - vaarroutes friesland

De fiets mee!

Onze Doerak heeft een heuse trekhaak achterop! Ook wij knipperden even met onze ogen toen we dat voor het eerst zagen, maar de verklaring lag heel erg voor de hand: We kunnen een fietsendrager aanbieden! Op die manier neem je je eigen fietsen mee aan boord, zonder ook maar iets van ruimte en comfort in te leveren! 

Doerak 850 huren - vaarvakantie - vaarroutes friesland

Home

Beschikbaarheid

& tarieven

Foto's

Ysbrand

Vaarvakantie

Friesland

Vaarroutes

Friesland

Over ons 

Contact

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page